2009-04-30

En nittonåring från Vikens IK...

Han är lång, an är small, han är gänglig och han ser inte mycket ut för världen. Men han kan fanimej spela fotboll. Han är teknisk, han är svårläst, han har fantastisk speluppfattning och han är en ruggig avslutare. Nu har han mött två stockholmslag på mindre än en vecka. Resultatet blev 5 mål på 2 matcher.

Matchen mot AIK började i ett högt tempo och båda lagen kändes pigga och aggressiva. I den femtonde minuten får HIF ett kontringsläge. Lantz bröt en dålig passning på mitten och satte fart, sedan spelade han ut på en framstormande Andreas Landgren som slog ett lågt inlägg på bortre stolpen där Rasmus Jönsson stormade fram och tryckte in 0-1. Efter det stod matchen och vägde lite. Inget av lagen skapade några jättelägen. I andra halvlek fick HIF en hörna, en hörna som slogs av Christoffer Andersson, Joel Ekstrand var först på bollen men fick ingen träff. Bollen studsade fram till en viss nittonåring som petade in sitt andra mål i matchen. Efter detta hade AIK mycket bollmedans HIF låg på kontring. Det var mest effektivt för HIF som skapade mängder med kontringslägen medans AIK mest trampade vatten offensivt. Och till slut gav en kontring utdelning för di röe. Isaac Chansa bröt bollen på mittplan, spelade direkt fram den till vår kära Rasmus som på första touchen petade bollen mellan benen på en framstormande AIK back, löpte sig fri och rullade kallt in bollen bredvid Daniel Öhrlund i AIK kassen. Där gick luften ur AIK och matchen var avgjord.

Hela HIF gjorde en fantastisk match och man vann rättvist. Nu väntar skånederby mot MFF 4 maj på olympia, daär vi kommer från en 3-0 seger medans lillebror kommer från 0-0 mot Gefle.
om Rasmus behåller sin form, Lantz är på samma spelhumör och Henke kan komma igång så tror jag att det kan bli en riktigt festlig historia på olympia.