2009-04-29

Att måla fan på väggen...

Efter en inledning på allsvenskan med en mycket bra poängskörd men med ett spel som lämnat mer att önska fick sig AIK idag en rejäl kalldusch. Man ska vara glada för att det "bara" blev 0-3 hemm mot HIF. Som matchen såg ut i andra halvlek kunde det lika gärna ramlat in 3-4 bollar till.

Genast hörs nu röster som säger att det är precis så här dåliga AIK är i år, att de ska rikta in sig på placeringar under den uttalade topp 4-målsättningen. Men vänta nu, varför det?

För det första ligger vi fortfarande på 12 poäng, något som endast två lag matchar i nuläget och troligen IFE efter morgondagens match mot BP (dock inte självklart). Poängmässigt är det fortfarande en bra start på allsvenskan. Det ger arbetsro de närmsta omgångarna.

När det gäller matchen idag kunde allt ha blivit så annorlunda. En matchbild är så känslig för små skillnader. Vad hade hänt om AIK nått fram med en passning på alla sina inspelsförsök i första halvlek? Vad hade hänt om de inte passat bort bollen på mittplan så att HIF inte fått sitt första mål? Matchen hade lika gärna kunant stå 1-0 i halvtid och då hade vi haft en annan match. Spelet i andra var bedrövligt från AIK, och fint från HIF, men jag väljer att ta med mig spelet från den första halvleken. Där fanns det goda intentioner.

Precis som alltför många gnagare gärna "ropar hej" när vi leder serien efter 5 omgångar så målar många fan på väggen efter en sådan här platthalvlek. Låt oss vara realister och inse att den målsättning som satts upp, topp 4, faktiskt ser fullt realistisk ut så här långt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar