2009-04-28

IFK Göteborg - Örebro SK











Alvbåge vill nog mer än gärna vinna mot IFK!


Två av seriens mest formstarka lag drabbas samman på den nya arenan i Göteborg ikväll. ÖSK kommer från tre raka segrar, medan IFK kommer från två raka segrar. Det var på dagens arena (nya gamla Ullevi) som det svartvita laget inledde sin segersvit genom att slå tillbaka Örgryte med 1-0. Båda lagen saknar en varsin spelare som är borta pågrund av avstängning. I ÖSK saknas han som varit stor nyckelfigur till samtliga tre segrar. Nämligen Eric Bassombeng som fixade assisten mot ÖIS, straffen och utvisningen mot Helsingborg och drömmålet mot Kalmar. I IFK saknas Pontus Wernbloom.

Fakta är att ÖSK har haft väldigt svårt mot IFK Göteborg genom åren, framförallt på bortaplan. Under 2000-talet är det endast en oavgjord match som bryter trenden av förluster. Då kanske folk undrar vad som skulle tala för sportklubben till kvällens match? För det första är man obesegrad på arenan som matchen spelas på (okej man har endast spelat en match på den). Sen ger nya arenor bra vibbar för mig, kanske för att man inte har förlorat på Borås arena någon gång. Utöver detta så är ÖSK idag ett lag som vågar vinna och har spelartyperna för att faktiskt klara av det. 


De senaste mötena (IFK Göteborg - Örebro SK) :
  • 2008 4-1
  • 2007 2-0
  • 2004 1-0
  • 2003 4-0
  • 2002 1-1
  • 2001 3-1 

Oavsett hur det går så hoppas jag på en bra match från ÖSK:s sida. Försvaret har sett bra ut hittills och jag hoppas att de fortsätter på den inslagna vägen. Med lite flyt och skicklighet så kanske man kan kontra in ett par bollar, och då tror jag på poäng. Men IFK Göteborg får gälla som solklara favoriter i kvällens match. När startelvan blir offentlig så lägger jag ut den på bloggen med en liten kommentar till den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar