2009-04-28

Beslutsångest

Japp så kan man beskriva det hela.
Onsdagen 29/4, vad ska man välja, ska man välja att se Stockholms stolthet AIK-spela hemma på Råsunda mot skånes stolthet Helsingborg eller ska man sätta sig på bussen klockan 17,00 till Degerfors för att se hemma premiären av division 1 norra.
I detta fall är valet enkelt valet kommer att bli Degerfors-Karslund men matchen på Råsunda kommer bli en riktig holmgång mellan 2 av Sveriges just nu bästa lag.
AIK och Helsingborg spelar ofta mycket jämt med varandra, förra året slutade det 3-1 till AIK och året innat slutade det 0-1 till Helsingborg o matchen 2006 har nog ingen AIK are glömt även om man hemskt gärna skulle vilja det.
2-1 till AIK Råsunda kokade o så kommer inkasten o Arnefjord nickar bollen i eget mål.
Historiskt sett så brukar lagen vinna mot varandra på hemma plan lite statistik från Aftonbladets bibel ser ut så här.
AIK-HIF på Råsunda
56 matcher 26 AIK segrar 14 kryss och 16 HIF segrar, så upplagt för ny AIK seger, nja AIK leder ju Allsvenskan men har sammtidigt inte direkt imponerat men om AIK kan vinna imorgon så kommer man att se AIK med lite mer respekt i fortsättningen av serien.

Om man tittar på förutsättningarna så kommer AIK till matchen med 2 raka segrar mot BP o ÖIS medans Helsingborg har 2 raka förluster mot ÖSK o Halmstad men jag tror ändå på en jämn match och förhoppningsvis kan AIK få igång lite målskytte och med tanke på att Henrik Larsoon inte direkt har varit i stor form så blir mitt tips en 4-2 seger till AIK.

Det hoppas vi på...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar